Coachen yes you can - 5 dagen - WE ARE RAVN

Coachen yes you can - 5 dagen

Open aanbod
 • coming soon 5 dagen
 • Startdatum opleiding

  Coming soon
 • Start en einde

  van 9u30 tot 17u30 (inloop vanaf 9u)
 • Duur opleiding

  5 dagen
 • € 4.250 excl. btw

  * KMO-portefeuille mogelijk

De vijfdaagse training staat open voor iedereen die een stevige basis wil ontwikkelen om coachen in de vingers te krijgen. De kracht van deze training is de combinatie van een stevig inhoudelijk kader met ruime oefenkansen. Je leerproces wordt gestimuleerd door concrete feedback op je eigen coachingsvaardigheden en het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers. Na vijf dagen training kan je op een vlotte manier je coachende vaardigheden inzetten, zowel in korte interventies als in een langer gesprek.

Inhoud

De opleiding Coachen yes you can is een training voor iedereen die het coachen wil integreren in zijn manier van werken met anderen: als leidinggevende, hr-medewerker of als bedrijfsleider.

De opleiding biedt je de mogelijkheid om je coachingsvaardigheden systematisch te ontwikkelen en meer en meer eigen te maken. We gaan systematisch in op wat het verschil maakt tussen een goede coach en een coach die inspireert, een coach die gericht is op het ontwikkelen van drive en enthousiasme bij mensen. Aandacht gaat naar het leren coachen op een eenvoudige manier, zonder ingewikkelde hulpmiddelen, direct en vanuit jezelf en op een manier die nauw aansluit bij jezelf, doel- en resultaatgericht.

Coachen leer je al doende: aan deze opleiding deelnemen betekent ‘meteen in het bad springen’. We bieden een praktijkgerichte training aan, waar je vanaf dag één de coachingsvaardigheden oefent in kleine groepen én met reële vragen. Er is veel kans tot feedback. De trainingen bieden naast het oefenen ook de nodige achtergrond en theoretische kaders die ons als coaches kunnen inspireren.

Voor wie

Deze training geeft een stevige basis voor leidinggevenden van zowel grote als kleine teams, projectmanagers, scrum masters, consultants, HR managers of HR business partners, preventie-adviseurs, vertrouwenspersonen.

Wat leer je in de opleiding

 • je weet wanneer coaching aan de orde is en wanneer niet. Je kent het verschil tussen coachen en leidinggeven.
 • Je pakt gesprekken aan op een heel ongedwongen manier, maar doel- en resultaatgericht.
 • Je past coachende vaardigheden toe in langere gesprekken maar evengoed in korte dagdagelijkse interventies (in vergaderingen, op de werkvloer, aan de koffiemachine, in een gesprek).
 • Je triggert coachees zodat ze zelf met oplossingen komen ten voordele van het team en de organisatie.
 • Je leert krachtig feedback geven en je kan gezond omgaan met conflict en weerstand.
 • Je krijgt inzicht in de eenvoud van motivatie: geen grote theorieën maar échte betrokkenheid.
 • Je leert coachen vanuit lichtheid en enthousiasme, ook in moeilijke (werk)situaties.
 • Je krijgt een helder kader en direct toepasbare handvatten als houvast zonder dat het een strak keurslijf wordt.  Dit kader omvat een duidelijke coachstructuur en concrete coachvaardigheden.
 • Je voelt meer gemak en zelfvertrouwen in je rol als leidinggevende en als coach.

Een meesterwerk in coaching! De opleiding biedt een uitgebalanceerde mix van theoretische kennis en praktische toepassing, waardoor elke deelnemer klaar is om effectief en zelfverzekerd te coachen.

Elise

Concreet en praktisch

Programma:

We oefenen in de basisvaardigheden:

Explorerende vaardigheden: Goede vragen stellen en effectief luisteren. Hoe maak je van ‘vragen stellen’ een krachtig middel om leren te stimuleren? Wat is de verhouding tussen vragen stellen en advies geven? Wat is ‘actief luisteren’ en hoe doe je dat?
Bekrachtigende en confronterende vaardigheden: Wat is bekrachtigen, wat is betrokken confronteren? En hoe doe je dat op een gezonde en open manier?
Inspirerende en uitdagende vaardigheden: Hoe inspireer je als coach tot een frisse kijk, tot nieuwe benaderingen, tot een nieuwe innerlijke dynamiek en kracht bij je medewerker? Hoe daag je iemand zó uit, dat een nieuwe ‘drive’ ontstaat?
Ruimte geven en ontspannen: Hoe creëer je een ontspannen leerklimaat? Hoe geef je ruimte aan weerstand en moeilijkheden?

We leren structuur brengen in een coachingsgesprek, zodat coaching niet verwatert tot ‘het er even over hebben’. We geven de basis mee om coaching in te zetten als een krachtige beleidstool.

We bekijken coaching als instrument bij leidinggeven en delegeren

 • Hoe kan je als leidinggevende je impact op de kwaliteit van het werk en op het welbevinden van je medewerkers verhogen?
 • Hoe kan je van dagdagelijkse interventies coachende tussenkomsten maken?
 • Hoe delegeer je zodanig dat medewerkers echt verantwoordelijkheden opnemen?
 • Hoe werk je doel-en resultaatgericht zonder jezelf te verliezen in micromanagement?

Didactische aanpak:

Coachen yes you can leer je al doende: aan deze opleiding deelnemen betekent ‘meteen in het bad springen’.
Het is een ervaringsgerichte opleiding, waar je vanaf dag één tal van oefenkansen en concrete feedback krijgt. Coaching is immers een praktijkvak. Je leert het meest door te oefenen en concrete feedback te krijgen op jouw coachingswerk.
Maximum aantal deelnemers: 12

Leermateriaal:

Eigen materiaal en modellen
Boek ‘Inspirerend Coachen’ van Jef Clement

Prijs & Subsidies

Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille.

Ravn is geregistreerd dienstverlener voor opleidingen, ons registratienummer is xxxxx

Belangrijk: Om het maximum uit dit traject te halen, raden we je aan om tijdens het programma in de omgeving te overnachten. Zo kan je ook ’s avonds verbinden met andere ondernemers, blijf je 100% gefocust op het traject en mis je geen enkel waardevol moment.Kmo’s in Vlaanderen kunnen gebruik maken van de subsidie via kmo-portefeuille.

Data

Coming soon
5 dagen – van 9u30 tot 17u30

Locatie

coming soon

Kostprijs

€ 2.250 excl. BTW

Ready to unleash your Ravn?

Opleidingen

Trajecten