Leiderschapscirkel - WE ARE RAVN

Leiderschapscirkel

 • 11/09/2024 5 sessies
 • Datum:

  11/09/2024 - 16/10/2024 - 20/11/2024 - 18/12/2024 - 22/01/2025 - 26/02/2025
 • Start en einde

  van 18u tot 20u
 • Duur opleiding

  5 sessies van 2 uur
 • € 1.500 excl. btw

  * KMO-portefeuille mogelijk

We geloven in de kracht van het samenkomen en verbinden met gelijkgestemden. Kracht die nu wat verloren gaat door de tijd en context waarin we leven. Het leidinggeven wordt steeds complexer en brengt vele uitdagingen met zich mee. Het is vaak zoeken en zwoegen! Worstelen en niet weten! Door samen te komen met andere leiders, samen te vertragen en te (onder)zoeken krijg je antwoorden en voel je je hierbij gesteund. Je hoeft het niet meer alleen te doen of te weten! Leiderschapscirkels gaan over je leiderschapsskills maar vooral toch ook over jezelf. Dit is een programma voor leiders die echt in de spiegel durven kijken.

Inhoud

Wij beschouwen leiderschap als een krachtig instrument voor alledaagse situaties, zowel op de werkvloer als in persoonlijke contexten. Onze benadering is stevig, no-nonsense en toch flexibel. We streven naar leiderschap dat nauw verbonden is met je eigen persoonlijkheid, gericht op het behalen doelen en resultaten maar in verbinding met jezelf en je medewerkers.

Het leren van leiderschap gebeurt door actief te handelen: deelnemen aan deze leiderschapscirkel betekent direct verdieping en inzichten opdoen. We bieden praktijkgerichte leiderschapscirkels aan, waarbij je vanaf de eerste dag leiderschapsvaardigheden oefent en deze toepast op je eigen uitdagingen. We gaan dus weg van de boekenschapkennis maar duwen je in de actie. Het is ook daar waar de magie gebeurt.

Gedurende jouw leerproces voorzien we veel feedback om je ontwikkeling te ondersteunen. Naast de praktische oefeningen biedt de training ook de nodige achtergrond en theoretische kaders die jou binnen je leiderschapsrol kunnen inspireren.

Voor wie

Deze leiderschapscirkel legt een stevig fundament voor leidinggevenden, of je nu aan het roer staat van grote teams, kleine teams en/of projecten – ongeacht de specifieke organisatie of context waarin je je bevindt. We verwelkomen een diversiteit aan sectoren omdat we toch tegen dezelfde zaken aanlopen.

Wat leer je in de opleiding

Het volgen van een leiderschapscirkel heeft verschillende voordelen:

Persoonlijke en professionele groei:

 • We gaan echt tot de kern in een gemeenschap van gelijkgestemde ondernemers
 • Het biedt inzicht in diverse leiderschapsstijlen en -methoden.
 • Het biedt inzicht in je eigen leiderschapsstijl en de bijhorende sterkten en valkuilen.
 • Het helpt bij het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden rond communicatie, besluitvorming en gedeeld leiderschap (delegeren)
 • Het stelt je in staat om reële cases voor te leggen aan andere leidinggevenden in een gestructureerd format waardoor je diepgaandere inzichten en oplossingen krijgt.
 • Het stelt je in staat om best practices te delen en te leren van anderen leidinggevenden in verschillende vakgebieden en sectoren.
 • Het stimuleert innovatie en creativiteit door het delen van nieuwe ideeën en opvattingen over (gedeeld)leiderschap
 • Je leert verantwoordelijkheid nemen voor je eigen acties. En kijken wat jou ervan weg houdt.
 • Jouw groei als leidinggevende zorgt ook voor een groei van je medewerkers en dus een groei voor je bedrijf.

Lang termijn relaties aangaan:

 • Het biedt kansen om je te omringen met andere leidinggevenden.
 • Je creëert een netwerk waarin je terecht kan met vragen en waarvan je weet dat het diepgaandere oplossingen biedt dan de quickfixes die je elders krijgt
 • Je leert om je kwetsbaar op te stellen en zo verbindingen aan te gaan op een dieper level

Je wordt gestimuleerd om je eigen leiderschap op vele gebieden op te nemen en je krijgt handvaten die je daarin helpen.

Kristel

Docenten

Concreet en praktisch

Programma:

We komen met een groep van 6 leiders samen en dit 5 keer per jaar. Hierbij gaan we in gesprek met elkaar over diverse thema’s. Tijdens dit samenzijn krijg je ruimte om te verbinden, te reflecteren en te delen. We gaan pragmatisch te werk aan de hand van thema’s of vraagstukken die je zelf kan inbrengen en/of via geleide opdrachten. Elk onderdeel heeft tot doel je dichter bij jezelf te brengen en je inzichten te geven die je helpen een volgende stap te zetten. Een leiderschapscirkel is confronterend, emotioneel maar ook krachtig, grappig en ondersteunend. Er wordt echt naar je geluisterd. Elke case is een spiegel om naar jezelf te kijken en te reflecteren. We gaan voor inspiratie en vooral integratie in je eigen (werk)context .

Didactische aanpak:

 • Onze leiderschapscirkels zijn gebaseerd op jouw werksituatie en dagelijkse ervaringen. We vertrekken vanuit jouw specifieke vragen en praktijksituaties. Je wordt gevraagd om praktijkcases aan te leveren voorafgaand aan en/of tijdens de sessies. Zo zorgen we ervoor dat de cirkel nauw aansluit bij jouw behoeften.
 • Tijdens de cirkel combineren we theoretische verdieping met praktische oefeningen, zodat je de nieuwe inzichten direct kunt toepassen in de praktijk. Je zult concrete opdrachten krijgen om de inzichten en kapstokken onmiddellijk te integreren in verschillende situaties.
 • Maximum aantal deelnemers: 6

Leermateriaal:

 • Eigen materiaal en modellen

Subsidiemogelijkheden voor deze opleiding:

Wist je dat je als deelnemer wellicht recht hebt op opleidingssubsidies? Je leest er hier alles over.
Deze opleiding komt specifiek in aanmerking voor:
Kmo portefeuille – erkenningsnummer 2Empower: DV0248796 / thema personeelsmanagement*

* Belangrijke opmerking KMO Portefeuille: Vanaf januari 2023 komt deze opleiding enkel nog in aanmerking voor de KMO portefeuille indien je deze opleiding volgt vanuit een (competentie)beleid om de kwaliteit van de onderneming te verbeteren. Het is hierbij belangrijk dat de opleiding rechtstreekse impact heeft op de algemene werking van de KMO in kwestie.  

Data

11 september 2024 – 16 oktober 2024
20 november 2024 – 18 december 2024
22 januari 2025 – 26 februari 2025

5 sessies van 2,5 uur – van 18u tot 20u30

Locatie

Silversquare Antwerpen
Frankrijklei 5, 2000 Antwerpen

Kostprijs

€ 1.500 excl. btw

Ready to unleash your Ravn?

Opleidingen

Trajecten